illanna aromaterápia

Terápiás hatású illóolaj? – mire figyeljünk a vásárlásnál

2017. szeptember 14. 18:56 - illanna.aromaterapia

 pexels-photo-207172.jpeg

Illóolajnak nevezzük az aromás növényekből, különböző eljárásokkal kivont esszenciát. Az illóolaj kémiai molekulákból épül fel, amelyek meghatározzák annak tulajdonságait, illetve, hogy milyen problémákra nyújthat megoldást és hogyan alkalmazhatjuk: milyen fő javallatai és ellenjavallatai vannak.

A szintetikus, laboratóriumi körülmények között létrehozott utánzatok a jellegzetes illaton kívül nem hordozzák magukban a gyógyító tulajdonságot, sőt kifejezetten károsak a szervezet számára. Ezért is elengedhetetlen, hogy mindig 100%-ban természetes, kiváló minőségű illóolajat vásároljuk, hiszen az illóolaj molekulái már a párologtatás során bekerülnek a tüdőnkbe és a véráramba.

Hogyan lehetünk biztosak benne, hogy jó minőségű illóolajat vásárolunk?

  • Internetes vásárlás esetén nézzük meg, hogy van-e gázkromatográfiás vizsgálati (illóolaj kémiai szerkezetét és azok összetételét kimutató vizsgálat) lap az olajhoz.
  • A címkén szerepeljen az olaj latin neve is a magyar név mellett – nem elég például, hogy levendula, hiszen az aromaterápiában számos levendulafajtát használunk (Lavandula angustifolia – orvosi levendula, Lavandula latifolia spica – vadlevendula, Lavandula super, Lavandula stoechas – füzéres levendula), amelyeknek különböző összetételük miatt, különböző a hatásuk. Ha csak ennyi szerepel a címkén, hogy levendula, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a termék szintetikusan lett előállítva.
  • A címkén ezen felül legyen feltüntetve:
    - az olaj kemotípusa (ct.) – származási helytől függően (különböző környezeti hatások) változhat az aromás növények (és ezáltal a belőlük készített illóolaj) kémiai összetétele és ezáltal a jellemző terápiás hatása. A kakukkfűnek például nyolc kémiai típusa ismert az aromaterápiában,

- származási helye,

- gyártási száma,

  • A jó minőségű illóolajakat mindig sötét üvegben tárolják (sötétkék, vagy barna). Ha az illóolaj nem ilyenben van, ne vegyük meg!
  • Nézzük meg az árát – az illóolaj árát befolyásolja, hogy az adott aromás növény termeszthető-e, mennyire van szükség belőle 1 liternyi olaj előállításához (mennyi az illóolajtartalma), mi a lepárlás módja, időtartama, minősége. Ha minden illóolaj ugyan annyiba kerül, legyen gyanús!

A damaszkuszi rózsa (Rosa damascena) illóolaja igen drága, mivel 1 liter rózsaolaj előállításához 3 tonna sziromra van szükség, míg 1 liter szegfűszeg (Eugenia caryophyllus) illóolajhoz 7 kg szegfűszeget használnak fel. 

Nézz körül nálam! www.illanna.hu\webshop

Ha segítségre van szükséged, vagy kérdésed lenne, keress bátran!

Nem szeretnél lemaradni az érdekességekről, akciókról, nyereményekről?- Kövess facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://illanna-aromaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr4113207007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása