illanna aromaterápia

Illóolajokkal a fejtetvek ellen!

2017. október 17. 22:07 - illanna.aromaterapia

213_fejtetu.jpg

Kutatók már a Kr.e. 9000-es évekből azonosítottak fejtetveket emberi maradványokban. Sőt az egyik legrégebbi egyiptomi orvosi papiruszban az Ébers-papíruszban (Kr.e. 1550) számos anatómiai-, fiziológiai törvény és gyógyítási módszer mellett a tetvesség kezelését is megemlítik.

Az ókori Kínában arzéntartalmú készítményekkel próbáltak küzdeni a tetvek ellen, de még az 1881-es évek feljegyzései is higanyt javasolnak. Szerencsére manapság már nem kell mérgező anyagokat használnunk a fejtetvek elleni harcban – bár számos tetü-samponban és termékben találhatóak toxikus vegyületek – például permetrin, ami rovarirtó szerek alapja is.

Az aromaterápia természetes megoldást kínál a tetvek elleni küzdelemben és a megelőzésben egyaránt. Kutatók 54 különböző olaj hatását vizsgálták a fejtetvek ellen, amik közül számos esetben bizonyult hatékonyabbnak az illóolaj, mint a szintetikus, vagy mérgező ellenszerek. Az Eucalyptus globulus (tasmániai eukaliptusz), Origanum majorana (majoranna), Mentha piperita (borsmenta), Rosmarinus officinalis (rozmaring) olajok hatásosak fejtetvek ellen, de gyerekeknél kémiai összetételük miatt, nem alkalmazhatóak!!!

Szerencsére vannak olyan illóolajok, amik biztonsággal használhatóak gyerekeknél és elűzik a tetveket is!

Nézzünk néhány példát!

Sampon

Cseppentsünk az otthoni samponunkba teafa és orvosi levendula illóolajokat, jól rázzuk fel és máris tettünk egy lépést, hogy elkerüljék a fejbőrt a tetvek! De mi van akkor, ha csak ritkán mossuk meg a hajat?

Spray

A teafa (Melaleuca alternifolia) és az orvosi levendula (Lavandula angustifolia) 10:1 arányú keveréke rendkívül biztonságos, ráadásul hatékonyabb megoldást kínál a kereskedelemben kapható szereknél.

Megelőzésként alkoholos oldatban használhatjuk sprayként (0,1:10 arányban), vagy használhatunk ecetes-vizes oldatot is bázisként (50-50%-ban 2 csepp olajhoz). A keveréket alkalmazzuk minden reggel!

Roll-on

Könnyen alkalamzható, akár az iskolába is elvihető! Használjuk a fül tövénél, illetve a tarkó területén!

Az orvosi levendulát, illetve teafát - vagy ezek keveréke védelmet biztosít a tetvek ellen. Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni, növényi bázisolajba téve tegyünk roll-onos üvegbe! Elegendő 2%-os keveréket csinálnunk - 10ml növényi olajhoz összesen 5 csepp illóolajat adjunk!

Ne felejtsük el, hogy mindig terápiás hatású, 100%-ban természetes illóolajokat használjunk!

Ha segítségre van szükséged, vagy kérdésed lenne, keress bátran!

Nem szeretnél lemaradni az érdekességekről, akciókról, nyereményekről?- Kövess facebookon!


Nézz körül az Illanna aromaterápia webshopban!

forrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://illanna-aromaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr10013209553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása