illanna aromaterápia

Illanna répatorta

2019. november 30. 22:32 - illanna.aromaterapia

Bevallom, a múltkori Illatos-Illannás sütőtök krémlevesnél elég nagy bajban voltam, amikor le kellett írnom nektek a receptet :)

Ezért, most, amikor hetekig kutattuk a répatorta recepteket, hogy közös programként párhuzamosan megsüssük egy másik országban élő barátnőmmel (kis eltéréssel :D) mindent pontosan lejegyzeteltem nektek, amikor összeállítottam a saját receptemet ;) Remélem megsütitek :)

  • előkészítés: 30 perc
  • sütés: 45 perc
  • 16 adag

A sütőt melegítsd elő 180 fokra (alul-felül sütés), ezt az adagot egy 24x24 cm-es tálban sütöttem meg. Vegyél elő két tálat és kezdődhet a kikapcsolódás :)

Illanna répatorta

 20191130_212352.jpg

az első tálban keverd össze a következő hozzávalókat:
 
  • 300g liszt
  • 20g őrölt mandula
  • 2 tk sütőpor
  • fél tk só
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk kardamom
  • fél tk szegfűszeg
  • fél tk szerecsendió
  • fél tk majoranna

durvára aprítva:

  • 50 g dió
  • 50 g törökmogyoró
  • 20 g tökmag
  • 20 g szeletelt mandula (lehet aprított is, nekem épp ez volt itthon)
  • 100 g barnacukor
  • 50 g kristálycukor
  • fél narancs héja (bio) - a fele díszítéshez fog kelleni
egy második tálba ezek jönnek:  
  • 240 ml olaj
  • 4 tojás
  • 325 g ananász aprítva (díszítéshez tegyél félre)
  • 1 narancs leve
  • 250 g répa, lereszelve
krém:
Elkészítés
Az első tálban lévő hozzávalókat keverjük össze, tegyünk ugyan így a második tálban lévőkkel is, majd a kettőt egymással is keverjük össze. Kész is, mehet a sütőpapírral bélelt formába, majd a sütőbe 45 percre - vagy tűpróbáig.
Amíg sül, a krém hozzávalóit homogén masszává keverem és amint a torta kihűlt - ez a legnehezebb rész - rákenem. Közben az ananászdarabokat lepirítom, a bio narancsot vékonyan felszeletelem, pirítok kókuszreszeléket és a friss majorannát, diót felvágom. 
--------------
Kövess Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!
20191130_201452.jpg
 
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://illanna-aromaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr7815332290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása