illanna aromaterápia

Ismerd meg! - Ravintsara

2018. január 18. 16:08 - illanna.aromaterapia

Az Ismerd meg! sorozattal az a célom, hogy minél több illóolajat, növényi olajat és aromavizet mutassak be nektek, hogy magabiztosabban alkalmazhassátok őket otthon!

A Ravintsara (Cinnamomum camphora ct. cineol) - nem összetévesztendő a sima kámforfával (Cinnamomum camphora) - a babérfélék családjába tartozik. Kellemes illatú levendulához, rozmaringoz hasonló aromával bír. Illóolaját leveleiből vízgőzdesztillációval nyerik ki.

Ebben az illóolajban nagy arányban (~54%) van jelen az 1-8 cineol kémiai vegyület, amely erőteljes vírus- és baktériumölő, de immunerősítő, nyákoldó és köptető hatása is figyelemreméltó. Éppen ezekért a tulajdonságaiért is szeretjük annyira a téli időszakban, amikor immunrendszerünk támogatásra szorul. Felnőtteknél és gyerekeknél is biztonsággal használhatjuk!

Remekül alkalmazható vírusos légúti megbetegedések, influenza esetén. Ha rossz a hangulatunk, stresszesek vagyunk, vagy álmatlanság gyötör minket, akkor is fordulhatunk a Ravintsara illóolajához! Gondoltad volna? :)

Megelőzés céljából tehetjük párologtatóba, vagy heti rendszerességgel kenjük be hátunkat a gerinc mentén a következőkhöz hasonló módon.

Megbetegedés esetén a gerinc mentén növényi olajjal keverve kenjünk fel 5-7 csepp illóolajat naponta 3 alkalommal. Fontos, hogy lentről felfele kenjük, az energiaáramlásnak megfelelően. Az illóolaj aránya függ a beteg életkorától, de felnőtt esetében a terület nagyságától is.

Szorongás, stressz, álmatlanság esetén használjuk fürdővízbe: vivőanyagban elkeverve – ez lehet, só, tej, tejszín – adjuk 10-12 csepp illóolajat a fürdővizünkhöz és élvezzük a hatását!

Már BIO gyöngy formában is elérhető - megelőzésre, vagy betegség esetén is alkalmazható:

  • 12 éves kortól napi 1-3 alkalommal 1 minikapszula,
  • 18 éves kortól napi 1-3 alkalommal 2 minikapszula, étkezés előtt vagy közben, kevés vízzel
  • Naponta maximum 5 kapszula szedhető!

Vigyázat! A várandósság első harmadában és görcsös köhögés esetén ellenjavallt az alkalmazása!

Ha segítségre van szükséged, vagy kérdésed lenne, keress bátran!

Nem szeretnél lemaradni az érdekességekről, akciókról, nyereményekről?- Kövess facebookon!


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://illanna-aromaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr9713586415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása