illanna aromaterápia

Porlasztó vs párologtató – de abból is melyik?

2020. november 20. 15:19 - illanna.aromaterapia

A párologtató (diffúzor) vízzel működik, ultrahangos elven hidegpárát juttat a levegőbe és amennyiben illóolajat is használsz hozzá azt szétporlasztja.

A vizes diffúzorokhoz, párologtatókhoz hasonlóan a porlasztók is hőhatás nélkül juttatnak illóolajat a levegőbe, ezáltal megóvják az összes értékes tulajdonságát az illóolajoknak, miközben mikroba és csíramentes, egészséges légkört teremtenek. Porlasztó választásához itt találsz segítséget.

Megfordulhat a fejedben, hogy miért adnál ki pénzt egy párologtatóért, amikor remekül megoldod otthon egy teamécseses változattal. Az illóolajok kémiai összetevőkből állnak, amik hő hatására sérülnek, megégnek. A mécsessel fűtött tálkában nem tudod állandó hőmérsékleten tartani a vízbe csepegtetett illóolajat, hiszen a gyertya lángja is különböző erősséggel ég, illetve ahogy párolog a víz, egyre kevesebb vizet kell felmelegítenie, így az illóolaj könnyen megég. A párologtatók ezzel szemben ultrahangos elven működnek és hideg párát bocsátanak ki, azaz nem melegítik fel sem a vizet, sem az illóolajat, így annak szerkezete nem károsodik.

A piacon széles választék megtalálható ezekből a szerkezetekből, de ahhoz, hogy a számodra legmegfelelőbbet ki tudd választani, pár dolgot érdemes átgondolni!

 

  • Mekkora területen szeretnéd használni? Bizonyos nagyság fölött érdemes porlasztóban gondolkodni, de 60 m2-ig egy vizes diffúzor is megoldás lehet, az illanna.hu weboldalon meg tudod nézni, melyik diffúzorokat ajánlom nagyobb térbe.
  • Párás a levegő? Ha a levegő eleve nagyon párás, akkor nem éri meg azt még jobban növelni, ezért ebben az esetben is a porlasztóknál nézz szét!
  • Hova szánod? Ha kisgyerek, háziállat van a közelben, akkor mindenképpen érdemes olyan diffúzort választani, ami kevésbé törékeny. Minden diffúzornál megtalálod, hogy milyen anyagból készült, ezt is érdemes szem előtt tartani!
  • Csatlakozó? Érdemes azt is átgondolni, hogy tudod-e hova csatlakoztatni a diffúzort, vagy praktikusabb megoldás lenne egy USB-s változat? A weboldalon találsz olyan megoldásokat is, amikhez nem kell áramforrás. Ilyen például a napelemmel is működő SOLEO, vagy az USB diffúzor, de találsz olyat is, amit a kocsiban is elhelyezhetsz!
  • Egyszerűség! Az egészen egyszerű – csak párologtatásra alkalmas – megoldástól már az igazán komplex zene lejátszóval rendelkező, fényterápiás, távolról irányítható megoldásokig találunk mindenfélét! Gondold át, neked melyikre van szükséged és aszerint válassz
  • Éjszakai fény? Számos diffúzor használható csupán éjszakai fényként is, ez főleg gyerekeknél előnyös.
  • Időzítő? Fontos neked, hogy szakaszosan működjön, kikapcsoljon, ha kifogy? Ezekre is van lehetőséged! 
  • Szerviz! Nagyon sok diffúzort lehet kapni, van, hogy az olcsósága elcsábít minket, de minden esetben nézzük után annak, hogy vállalják-e a szervizelést, garanciát! A weboldalon kapható diffúzorokra nálunk minden esetben minimum 1 év garancia jár, ez típusonként változik!
  • Tisztítás? Csak akkor válassz diffúzort, ha utána vigyázol is rá. Mivel vízzel működik, ezért érdemes citromsavas/ecetes (olvasd el a felhasználási javaslatot) megtisztítani, hogy minél tovább élvezhesd a használatukat! Nem kell megijedni, én kéthetente szoktam kipucolni és már 3 éve használom!
  • Mit tegyek bele? Kizárólag terápiás minőségű illóolajat, vagy azok keverékét! Belélegezve is 20 perc alatt átjárja a testet az illóolaj molekulája, nem érdemes szintetikus anyagokkal mérgezni azt!

Remélem sikerül megtalálnod a számodra legmegfelelőbb diffúzort, ami utána a szoba dísze lesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://illanna-aromaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr5416292564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása